INFORMAȚII COVID

Datorită creșterii incidenței COVID-19, în Germania au fost introduse noi restricții pe care trebuie să le respecte toți cei care vin în țară. În funcție de Land, au fost introduse restricții care se aplică restaurantelor, teatrelor, locurilor de divertisment și mijloacelor de transport public. Intrarea sau utilizarea acestor locuri va fi disponibilă persoanelor care se califică pentru una dintre opțiuni – 2G, 3G sau 2G +, unde:

  • 2G – persoana vaccinata sau vindecată (dovada este certificatul de vaccinare, iar pentru persoanele vindecate – test PCR);
  • 3G – o persoană vaccinată, vindecată sau o persoană cu rezultat negativ la testul antigen nu mai vechi de 24 de ore (testul trebuie confirmat printr-un certificat medical în engleză, germană sau franceză);
  • 2G+ – o persoană vaccinată sau vindecată cu un test antigen suplimentar (dovada este un certificat de vaccinare, pentru persoanele vindecate un test PCR și în ambele cazuri un rezultat negativ suplimentar al testului antigen nu mai vechi de 24 de ore, confirmat printr-un certificat medical în engleză, germană sau franceza).

Soluția pe care o va folosi un anumit Land (2G, 3G sau 2G+) depinde de numărul de infecții și de deciziile autorităților care îl guvernează.

În plus, autoritățile informează că persoanelor care nu sunt vaccinate li se poate interzice părăsirea locuinței în orice alt scop decât activitățile esențiale ale vieții cotidiene (cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor) și o stare de asediu.

În consecință, cei care nu sunt vaccinați vor fi limitați în capacitatea lor de a presta Serviciul de îngrijire.

Totodată, dorim să vă informăm că există posibilitatea de a vă vaccina în Germania.
Toate informațiile actuale pot fi găsite și pe site-ul mae.ro, la adresa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3700

ÎNAPOI >>